Как да се грижим за тениските ни с щампа?

Това е един хубав въпрос, който вълнува не малко хора. Тъй като сме в този бизнес от години, може да се каже, че съветите, които ще ви дадем са експертни.

Независимо от качеството на щампата, ако не се грижим правилно за нея, тя ще изсветлее и ще загуби част от чара си. Няма значение дали щампата е във вид на картинка, или надпис, картинка и надпис, както и къде се намира на тениската. Не си мислете, че трябва да перете тениските си с щампа в специални перални в специални дни. Имали сме въпроси от типа „Колко често да пера тениската?“. На този въпрос не може да дадем отговор. Това, което можем, е да ви дадем няколко много прости правила, които ще гарантират дългият живот на щампата. Не е необходимо да ги следвате всичките, разбира се. Достатъчно е поне един от тях да спазвате, за да удължите блясъка на щампата.

Съвет 1: Винаги перете тениските си с щампи обърнати наобратно, така че щампата да е от вътрешната страна на дрехата.

По този начин, вие ще я предпазите от директен контакт със силните перилни препарати, което от свое лице ще увеличи живота на щампата.

 

Съвет 2: Перете на по-ниски градуси.

Можете да си отделите дрехите, които не са силно замърсени и после накуп да ги метнете в пералнята на по-ниски градуси. Те щадат повече тъканите на дрехите, което значи, че може да ги носите по-дълго време.

 

Съвет 3: Ръчно пране

Ако имате някакви любими тениски с щампи като нас и желаете да им отделите специално внимание, можете да ги  перете на ръка. Това е възможно най-ефективният вариант за дълготраен живот на щампата. В крайна сметка, не е чак толкова трудно и сложно – трябват ви 10 минутки свободно време.

 

Съвет 4: Гладене

Много хора ни питат – може ли да се глади щампата? Това е хубав въпрос, защото никой не иска да се разхожда със смачкани дрехи. Ако сте прочели нашата статия „Тениски с щампи -как се правят?“ ще видите, че след като се постави печата, е необходимо да се мине на „голямата ютия“ – пресата, която загрява на 150-160 градуса с цел фиксиране на щампата. Можете спокойно да си гладите щампите, когато са печат. Ако щампата ви се състои от фолио – тогава гладенето не никак препоръчително, тъй като фолиото ще се стопи и деформира.